Efter Salesforce, Oracle öppna två datacenter i Tyskland

Efter sin software-as-a-service rival Salesforce, har Oracle meddelade planer på att öppna två nya moln datacenter i Tyskland som ska vara tillgängliga för regeringen och företagskunder i slutet av året.

Oracle redan aviserade i slutet av förra året som ett nytt datacenter i Tyskland skulle vara i drift under andra halvan av 2014, och även om det inte har hänt ännu, databasjätten – vars chefer har, talar sina moln meriter denna vecka, – meddelade att antalet anläggningar i Tyskland skulle stötte upp till två. Man kommer att ligga i Frankfurt och en annan i München.

Oracle rival Salesforce tidigare denna månad inked ett avtal med Nederländerna baserade Interxion att lansera, nya europeiska datacenters i Storbritannien under hösten, följt av anläggningar i Frankrike och Tyskland, i 2015.

Oracles nya tyska datacenter, kommer att ansluta befintliga europeiska anläggningar i Storbritannien och Nederländerna. Företaget sade Interxion kommer att bli dess samlokalisering partner för dess primära datacenter medan Equinix blir sitt samarbete lo partner för den sekundära datacenter.

Enligt Oracle, motivation för att lansera de nya datacenter var att stödja tyska kunder “, vars inställning är för molnapplikationer ska sättas in Germany”.

Även om det inte är en ovanlig begäran från företag och statliga kunder, Oracles nya planer följer ökad oro i Tyskland över USA och Storbritannien spioneri inom landet avslöjas i dokument läckt genom tidigare NSA entreprenör, Edward Snowden.

De senast publicerade dokument avslöjade ansträngningar NSA och Storbritanniens GCHQ att äventyra de nätverk av Tysklands viktigaste bärare, Deutsche Telekom. Tyskland undersöker fortfarande anklagelser om att USA: s underrättelsetjänst knackade Tysklands förbundskansler Angela Merkel telefon.

Men den nya investeringen i Europas största marknad kommer också Oracle försvarar sina moln referenser och försök att skilja sig från software-as-a-service rivaler. Oracle ordförande och CTO Larry Ellison denna vecka utropat sin programvara plattform och infrastruktur skikt.

Oracle håller koll på priset: Dominerande molnet marknaden, Mark Hurd erbjuder moln marknadens prognos för 2025, Oracle tomter Exadata som en molntjänst, Samsung arbetar med Oracle för företag mobil, klockappar

Ingenting mot min vän Marc Benioff på Salesforce.com, men Salesforce bygger på vår plattform,; sade Ellison, refererar paret nio år molntjänster affär.

Enligt Oracle, kommer de nya datacenters initialt stödja tillhandahållandet av Oracle ERP Cloud, Oracle HCM Cloud, och Oracle Sales Cloud, liksom Oracle Service Cloud och Oracle Talent Management Cloud.

“De nya Oracle datacenter i Tyskland kommer att serva den stora efterfrågan på molnapplikationer bland tyska företag och kommer att ge en viktig strategisk anläggning på tröskeln till några av Tysklands största företag”, säger Jürgen Kunz, land ledare Oracle Tyskland.

Tidigare denna månad Google meddelade planer på att spendera runt $ 773 mkr en ny datacenter i Nederländerna att det räknar med att komma på nätet med 2017.

Larry Ellison touts Oracles molnplattform, ropar SaaS-leverantörer, Oracle snabbar upp programvaruportfölj med stora data, mobil i åtanke, Oracle Hurd försvarar moln strategi mot bakgrund av ledn shuffle, Oracle co-CEO Hurd: CIO är tuffaste jobb företaget IT

Datacenter, IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system, Cloud, Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden, datacenter, Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst, datacenter, Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

IBM lanserar nya Linux, Power8, OpenPower system

Michael Dell på balans EMC affären: “Vi kan tänka på årtionden”

Delta sätter prislapp på system strömavbrott: $ 150 miljoner före skatt inkomst

Dell Technologies lyfter: Här är vad man ska titta på när Dell, EMC, en uppsjö av företag företag kombinerar

orakel Openworld

Orakel