En fråga av nationellt intresse

newsmaker Som teknisk chef för avancerade strategier och politik på världens största mjukvaruföretag, är Craig Mundie ofta i dialog med regeringar runt om i världen.

Han rapporterar till Microsofts styrelseordförande Bill Gates och arbetar med honom för att utveckla tekniska, affärs- och politiska strategier för företag på en global skala. Mundie roll ingår att samordna och genomföra delar av strategier som sträcker sig över flera Microsoft produktgrupper och världsomspännande verksamhet.

Mundie var här tidigare denna månad att gå andra medlemmar av Infocomm International Advisory Panel, en grupp bestående av bransch armaturer med uppgift att bidra till att utveckla Singapores tech framtid.

I del 1 av den här intervjun berättar han webbplatsen Asien i vilken utsträckning Microsoft råder asiatiska regeringar samt några av de långsiktiga fördelar som företaget hoppas att vinna på diskussionerna.

Kan du ge en bred överblick, samt en uppdatering, på Microsofts engagemang med regeringar i regionen,? Vi har gjort affärer i termer av våra vanliga traditionella produktlinjer, i de flesta av dessa länder för mer än ett decennium. Om sex till sju år sedan, jag blev personligen dras till Kina för att arbeta med regeringen för att lösa problem som kunde ha potentiellt blockerade eller bromsas den hastighet med vilken vi kan arbeta tillsammans för att distribuera några av vår teknologi.

Till exempel i Kina, det fanns några frågor om hur regeringen kunde vara säker på om säkerheten i de system som de bygger på dessa tekniker. Och som ledde till exempel till skapandet av regeringens Security Program, och mer nyligen, regeringen säkerhetssamarbete Program.

Idag, 40-tal regeringar [globalt], inklusive några i regionen, nu partner Microsoft i vad som verkligen är inte en kommersiell överenskommelse alls, men är i huvudsak ett avtal om ömsesidigt samarbete för att försöka förbättra den övergripande nätverk och datasäkerhet.

Ett annat ställe där vi har varit engagerade ganska kraftigt under de senaste åren är cirka program och utbildning. De faller i två olika kategorier. En, vi har ett program, till exempel, som kallas Partners i lärande där vi formaliserat en modell för att engagera regeringar att stödja utvecklingen av modern programvara för utbildningsändamål i låginkomstområden skolor, på global basis. Detta beror på att denna region har en oproportionerligt stor andel av världens fattiga och mindre privilegierade skolsystem. Idag, jag tror att det finns 101 länder som har undertecknat några avtal med Microsoft för att underlätta billig tillgång till vår teknologi för användning i undervisningen.

SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt, stora datamängder, de smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb, Robotics, bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer

En annan sak som vi har erkänt är som regeringar försöker förbättra situationen inom sjukvården, utbildning och ekonomiska möjligheter för sina landsbygdsekonomier att läs- och skrivkunnighet, även för den vuxna befolkningen, är en kritisk faktor. Så vi skapat ett program som vi kallade obegränsad potential, dels med en filantropisk komponent till det från företaget, och dels från samarbete med partners och lokala allaktivitetshus.

Vi har utvecklat en uppsättning av läroplaner för att ge grundläggande teknik läskunnighet för vuxna och som tillåter dem, eftersom de får tillgång till saker som persondatorer, för att använda dem i de lokala företagen. Och vi har sett ganska anmärkningsvärt antagandet av dessa tekniker även i landsbygdssamhällen. Det plus tillgång till Internet, verkar vara att skapa ny ekonomisk verksamhet för många av dessa människor.

Inom Microsoft, vad är några av de initiativ som ni har inlett för att stödja dina ansträngningar att engagera regeringar,? Flera år sedan, MS skapat en ny affärsenhet i företaget som vi kallade Global Public Sector. Det drivs av en kvinna vid namn Gerri Elliott. Vi skapade som ett erkännande av det faktum att regeringarna själva och utbildningskomponent i myndigheternas verksamhet är inte traditionella företag – de har några speciella och unika krav [när det gäller att få tillgång] teknologi och använda den.

Förr i tiden, Microsoft verkligen inte har ett bra sätt att ta itu med antingen affärsrelationen eller unika särskilda kraven i dessa aktiviteter. Och så vi har tillbringat de senaste åren att förbättra våra egna organisatoriska förmåga, och vi är mycket nöjda med de framsteg där.

Vilka är era diskussioner med Singapores regering specifikt om,? Företaget, genom vår nationella tekniska kontor gemenskapen, som vi byggt upp som ett komplement till mitt kontor, [har varit delaktiga] regeringen kring blivande teknikpolitiska frågor, och dessa spänner över allt från rådgivning om nya modeller för spektrumhantering för att underlätta utvecklingen av nya radiosystem, till bredband trådlös teknik, till samråd om politik kring telekomreform på en rättslig grund. Vi pratade lite om myndighetskrav för att matcha teknik konvergens som verkar hända ganska naturligt runt dessa avancerade nätverk och enheter.

Vi försöker allt att ge några insikter till grund för regeringens politik, som härrör från en något unikt perspektiv genom vår direkta engagemang och stora investeringar i forskning och utveckling, så att hjälpa till att översätta det till de politiska beslutsfattarnas språk och behov. [Genom att göra så], att vi på bästa möjliga inriktning i framtiden mellan de reglerande och politiska regimer och användning av dessa nya tekniker.

Hur har arbetet med regeringar hjälpte Microsoft tygla bolagets längre omfattande mål,? I många länder i världen, är regeringen vår största kund. Så även i en mycket traditionell analys, bör du göra vad du kan göra för att få en relation att stödja din stor kund. En av de utmaningar som vi har i regionen är graden av piratkopiering av våra produkter. Det härstammar från bästa fall, som är i den låga 40 procent, till det värsta fallet, vilket är ungefär 99 procent i regionen.

Regeringarna har verkligen en roll att spela i framväxande både deras rättsliga miljö och typ av kulturen i företaget. I många länder, regeringarna själva inte är särskilt immuna mot piratkopiering. En del av vad som kommer ut av att arbeta med dem är en bättre ömsesidig förståelse av vad det kommer att slutligen vidta för att göra den asiatiska regionen mer konkurrenskraftig [när det gäller] immaterialrättsligt skydd. Det är helt klart viktigt för oss, eftersom vår verksamhet är helt klart en immateriell verksamhet.

Håll ögonen öppna för del två av Craig Mundie intervju, där han talar om toppar och dalar för att föra idéer till marknaden på Microsoft.

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Den största hemligheten i social: Brand samhällen finns överallt

Den smutsigaste lilla hemlighet om stora uppgifter: Jobb

Att bygga en smartare robot med djup lärande och nya algoritmer