Google att slå ner på påträngande mobilannonser

Från och med januari 2017 Google planerar att slå ner på påträngande annonser som stör mobilt innehåll, internetjätten sade tisdag.

Vissa sidor med popup-fönster som stör innehåll, så kallade mellansides, får inte rankas så högt i sökresultatet, Google produktchef Doantam Phan förklarade i ett blogginlägg. Några exempel på mellansidesannonser som Google planerar att avskräcka är popup-fönster som täcker en sidas huvudinnehåll, till fristående sides som har avfärdas innan åtkomst till innehållet, och mellansidesannonser som dominerar “högt upp” del av en mobil sida – en annons som skulle tvinga en användare att rulla nedåt för att visa sidans huvudinnehåll.

Phan betonade att detta är bara en av hundratals “ranking signaler” Google använder för att rangordna sidor. “Avsikten med sökfrågan är fortfarande en mycket stark signal, så en sida kan fortfarande rankas högt om det har stor, relevant innehåll”, skrev Phan.

Förra året tog Google åtgärder för att motverka sides som bad en användare att installera en mobilapp. “När vi fortsatte vårt utvecklingsarbete, vi såg behovet av att bredda vårt fokus till sides mer generellt”, skrev Phan. Det inledande insats nu kombineras med den nya, bredare kontroll interstititials.

Det finns vissa typer av mellansidesannonser som inte kommer att påverkas av Googles nya “signal”. Dessa inkluderar popup-fönster som bär en viss rättslig förpliktelse (till exempel en uppmaning att verifiera en användares ålder), inloggningsdialogrutor på platser där innehållet är inte offentligt vänd eller banderoller som använder en “rimlig” mängd skärmutrymme och är lätt dismissable .

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Box integreras med Google Dokument, Spring

? Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre

Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet

Utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, Cloud, Box integreras med Google Docs, Spring, Mobility, Google vederlägger Microsofts Edge batteri påståenden: Chrome på Surface varar längre, säkerhet, Google taggade en webbplats som osäker? Nu får du mer information om problemet