Utfodring grön skärm chroma key i Skype

Jag hade några mycket specifika programvarukraven för min studio, och jag måste säga, att hitta programvara för att möta mina behov var ingen lätt sak. Framför allt, jag ville kunna mata en post-chroma key bild till Skype.

Nu, vad fan betyder det?

Skype är en röst- och videochattprogram. Det tar input från en kamera och ljudenhet på datorn och skickar att kombinerad video / ljudsignal till en annan, avlägsna Skype-klient.

Än så länge är allt bra. Problemet var, om jag pekade en kamera på mitt huvud med en grön skärm bakom mig, Skype skulle ta videon från kameran och skicka det, omodifierade, till fjärr Skype-användare. Fjärr Skype-användare skulle få se min vackra ansikte, med ett fält av grönt bakom mig.

Detta är inte vad jag ville.

Jag ville avlägsna Skype betraktaren att se vad bilden jag ville bakom mig: en tegelvägg, ett rack datorer, en bokhylla, en logotyp, ett rörligt mönster … vad som helst.

Så jag behövde programvara för att åstadkomma två saker: sammanfoga en bakgrundsbild och min kamerabild till en helhet, och på något sätt sätta det i Skypes videoström som om det kom på det sättet från en kamera.

införande CamTwist

Socialt företagande, Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform, CXO, Vem påverkar CIO: er? Här är topp 20, Apple, Twitter reaktion på Apples lansering, Socialt företagande, Micro-påverkare är att förändra sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport

Jag försökte en hel del programvaror, på både PC och Mac. Jag hittade ett program på datorn, ManyCam, som gjorde några av vad jag ville, men det var begränsad, eftersom det skulle bara göra vissa effekter, och det hade inte ett sätt att arbeta med Studio – programvara som skulle göra saker som ger lägre tredjedelar titlar, flera talande huvuden, och så vidare.

Och sedan fann jag CamTwist Studio. CamTwist hävdar att ge 50+ inbyggda effekter och förvandla din Mac till en studio, men jag fann att både effekter och studion elementen kan vara bra för en podcast, men de uppfyllde inte mina broadcast-kvalitet.

Men CamTwist gör två saker som gör det nödvändigt. För det första ger det sin egen kamera drivrutin, lurar Skype att tro att CamTwist är en kamera. När jag väljer kameran i Skype, jag verkligen välja CamTwist.

Sedan CamTwist gör en annan, helt unintuitively viktig sak: Det kan ta allt på Mac skrivbord (CamTwist kallar detta Desktop +) och använda det som videokällan.

Det innebär att allt du kan titta på din Mac kan bli vad du mata in CamTwist, och sedan, i förlängningen till Skype.

Tänk igenom möjligheterna. Med CamTwist, var allt jag hade att göra få något att se bra ut på min Mac skrivbord, och som skulle kunna vara min Skype videoingång.

Det finns vissa nackdelar med CamTwist. Det har inte uppdaterats på länge. Det fungerar i Lion, men bara. Tillbaka den 3 mars 2012, skrev författaren att han har för avsikt att göra ytterligare utveckling, men han har inte skrivit något sedan.

Detta spotlights en av de mest allvarliga risker för Skypes Studio. Det beror på enskilda produkter som fungerar på vissa utgåvor av operativsystemet, som det inte finns några kända ersättningslösningar. Om en av de många objekt i kedjan misslyckas kan studion misslyckas med den.

Det är en risk jag tar, men det hålla mig ibland på natten.

införande BoinxTV

CamTwist är gratis. BoinxTV är det inte. BoinxTV är $ 499. Men om CamTwist är en nödvändig del av kakan för att ge kameraingång till Skype är BoinxTV resten av pizza.

BoinxTV är inget mindre än en programvara sändningsstudio, och det är helt fantastiskt.

I en senare artikel kommer jag att beskriva allt som BoinxTV låter mig göra, men nu ska jag bara säga att det tillåter mig att göra levande, dynamisk efterproduktion – medan showen spelas in.

Det betyder att när jag är klar att spela in en show, jag har inte timmar eller dagar av post-produktion där jag har att sitta framför Premiere eller Final Cut, skiktning på varje element – det är allt gjort för mig medan bildspelet körningar.

Mer om det i en kommande artikel. För nu, låt oss fokusera på chroma key.

CamTwist har en grön skärm chroma nyckelfunktion, men det är ganska primitiv. Här kan du välja en enda grön HSB värde och maskera det.

Men den verkliga världen är inte så. Även med en levande grön skärm bakom dig, plockar kameran upp alla möjliga färgvarianter, baserat på där ljuset lyser, hur mycket ljus lyser, även de mjukaste skuggor och liknande.

När jag försökte använda CamTwist för grön skärm, höll jag få fläckar.

Men när Boinx folk vänligt skickade mig en testkopia av BoinxTV, upptäckte jag att det har en mycket sofistikerad uppsättning chroma key inställningar, som tillåter en hel del anpassning och finess. Det ger också extra efterbearbetning för att avlägsna den reflekterande grön lugg som ofta raggas upp av kameran när ljuset studsar den gröna bakgrunden och landar på baksidan av ämnet.

Anslut BoinxTV till CamTwist till Skype

Som jag få BoinxTV produktionen i Skype är förvånansvärt enkelt. Jag håller bara ett förhandsgranskningsfönster öppet på skrivbordet som BoinxTV körs. Jag sedan berätta skrivbordet + inslag i CamTwist att ta innehållet i BoinxTV fönstret. Och jag sedan berätta Skype att använda CamTwist som kameran.

Det fungerar faktiskt, och fungerar bra. Det fiffiga är att eftersom CamTwist blir en programvara kamera, kan jag använda den som indata till andra program också. När jag var tvungen att ge en föreläsning för National Defense University, och de bara använder Google Chat, kunde jag tala om för Google Chat använda CamTwist som kameran och allt fungerade.

Naturligtvis är detta bara videokomponenten. Det finns också ljud. Men det är en historia som vi ska spara till en annan dag.

Linkedin avslöjar sin nya blogging plattform

Vem som påverkar CIO? Här är topp 20

Twitter reaktion på Apple Launch

Mikro påverkare förändrar sättet varumärken gör social marknadsföring enligt ny rapport