Adobe Photoshop och Premiere Elements 11 anländer med helfet UI

Adobe har uppdaterat cut-down “Elements” versioner av sina Photoshop och Premiere verktyg som den erbjuder separat eller i ett paket.

Photoshop Elements 11 och Premiere Elements 11 avslöjades på tisdag, med Adobe säger att de båda använder användargränssnittet motor som finns i den fullständiga versionen av Photoshop. De omfattar “snabb”, “styrd” och “expert” lägen, ett åtgärdsfält och stora ikoner – en funktion mycket anpassade till naturen nybörjar av beståndsdelarna varierar.

En av de stora förändringarna i den nya Photoshop Elements är möjligheten att organisera bilder enligt personen, händelse, eller plats, med det senare alternativet kommer genom Google Maps geo-taggning. “Guidade ändringar” har också förts in för att göra effekter såsom tilt-shift och vinjettering lättare, och nya filter som “Comic” och “Pen & Ink” har lagts till som väl.

Premiere Elements innehåller också erforderlig mängd effekter och övergångar, samt de “FilmLooks” verktyg för att skapa vad Adobe kallar “Hollywood film stilar”. Redigerade filmer kan automatiskt delas till Vimeo, liksom.

På egen hand, Photoshop Elements 11 eller Premiere Elements 11 kostar £ 63,54 varje, utan moms. Buntas ihop, kommer de in på £ 95,30, även exklusive moms. Uppgraderingspriset är lägre, på £ 51,62 för en enskild produkt och £ 78,63 för båda.

Dessa priser är hämtade från Adobes egen webbutik, där produkterna finns att ladda ned nu, men de kommer också att finnas i framtiden från andra återförsäljare.

Anmärkningsvärt för Adobe, är den brittiska prissättning ungefär i linje med den i USA, där en av de produkter som kostar $ 99,99 (£ 61) och bunten kostar $ 149,99 (92 £).

GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP

SMB, GoDaddy köper WordPress verktyg ManageWP, SMB, Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer, SMB, Video: 3 tips för att anställa Millennials, Enterprise Software, Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: betala för att spela

Video: 3 ovärderliga tips från kända tech entreprenörer

Video: 3 tips för att anställa Millennials

Microsofts nya affärsmodell för Windows 10: Betala för att spela