Argumentera om samarbetet Toolkit: Cisco Enterprise Collaboration Platform

I efterdyningarna av förra veckans San Francisco Enterprise 2.0 konferens det har varit några livlig debatt om vad som utgör “2.0”, inklusive vissa stora synpunkter på mitt tidigare inlägg.

? Nätverk, Cisco köper container start ContainerX, innovation, tech arvet från de olympiska spelen Rio, Sakernas Internet, Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstrukturering, nätverk, Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera

Samtidigt Cisco har bokstavligen just meddelat sin Enterprise samarbetsplattform, som kommer att vara en bred uppsättning nya verktyg för snabbmeddelanden, e-post, sociala nätverk, videokonferenser, dokument och videodelning. John Chambers kommer att presentera Ciscos vision för samarbete och “dess makt för att förändra verksamheten och framtiden för arbete” på nätet den 10 på “Cisco Collaboration Summit”.

Mer om denna nya utveckling, som verkar gå head to head med Microsofts (Live Meeting Exchange messaging) och IBM: s företagssamarbetsverktyg när vi har haft en chans att smälta informationen denna vecka.

Detta meddelande, tillsammans med Sharepoint 2010 lanserades förra månaden, kastar i skarpt fokus realiteter företagsanvändare distribuera Enterprise 2.0-teknik för att lösa sina problem och öka effektiviteten.

När den industriella styrka lösningarna ovan från Microsoft, IBM och nu Cisco rullas ut internt efter allvarlig verkställande nivå strategisk planering och budgetering, smidig Enterprise 2.0 lösningar riskerar att förpassas till användbara prylar som används för att göra hårt arbete i ledande sinnen.

Verkligheten är att till ledande befattningshavare vilka verktyg väljs från verktygslådan för att lösa ett problem är det slutliga genomförandet steget i en logisk planeringsprocess. Medan dyrare objekt förväntas utföra som annonseras, kan den söta 2,0 gadget syndrom väl göra det bästa av 2,0 tänka osynlig för alla men verksamheten folk som arbetar med dem.

Detta skulle vara synd eftersom det finns en verklig affärsnytta i strategi runt dessa mer flexibla och modulära koncept, inte minst kring finansiell kostnad.

Som min kollega Sameer Patel säger

Problemet är att, inom ramen för E2.0, det finns lite diskussion kring mål där sociala nätverk konstruktioner och tekniker kan flytta nålen på diskreta men storskaliga affärslösningar. Lika illa är att det finns lite tankar och diskussion kring den optimala lösningar arkitektur och kombination av process + sociala som kan lösa storskaliga problem som håller c-sviten vaken på natten. Istället är diskussionen domineras av sviter vs. plattforms debatter, mer teknisk gobbldygook (till en verkställande åtminstone) om funktionen överlägsenhet, ändlösa back-to-the-ritbordet definition debatter, och efter driftsättning adoption svårigheter som i verkligheten kanske inte har varit så illa hade erforderlig utförande planering ansetts i första hand.

En kommentar på mitt tidigare inlägg av Scott Quick

Citera dig: “… E20 är mycket värdefull för att fånga ostrukturerade data, typiskt undantag repeterbar process Detta kan vara en svår, koncept för människor att få eftersom det är mycket erfarenhets ….

Låt oss avslöja detta begrepp för ett ögonblick och titta på en verklig värld användning, fall för ett ögonblick

Situation: GOM för en enorm athletic kläder / utrustning, tillverkning ligger i nordvästra USA ges mandat, Grow US Sales x2 inom 5 år utan att nämnvärt öka kostnaderna, till Global Brand organisationen. GBO för detta bolag är, geografiskt spridda, en mycket matris interna organisation och, bygger på ett nätverk av byråpartners från en myriad olika discipliner. Det; över nästan varje bransch och interagerar med flera IT, avdelningar.

Utmaning: Den kreativa personal som betjänar GBO (intern och, yttre) är fylld av ostrukturerade data på datorer, avdelningar servrar och utanför brandväggen på sina partners IT, system. Ineffektivitet inkluderar flera omarbetning av slut konstverk, (arbetskostnader), kurir och fraktkostnader, och missade deadlines för, viktiga produktlanseringar.

Jag kommer inte att dyka ner i lösningen för NDA skäl, men scenariot är, verklig … och flera år. Det magiska att “sälja” detta flera miljoner, dollar mjukvara och uppdraget var att ansluta företags, absolut nödvändigt att de taktiska verklighet backas upp av en solid ROI-analys.

Situationen för E2.0 implementeringar har inte förändrats. De, konsulter är helt enkelt inte tillräckligt djupt in i företags träslöjd till, på ett trovärdigt sätt ansluta prickar för chefer som tillåter finansieringen.

Och från Bob Thomson

För att få en konkurrensfördel, måste du leverera något som mer nyskapande eller fungera mycket mer effektivt än konkurrenterna eller skapa bättre erfarenheter som skapar ett känslomässigt band med kunderna.

Jag är säker på att samverkande tekniker kan hjälpa, men tillvägagångssättet att E2.0 evangelister använder är i linje med en) genomföra de verktyg och därmed 2) magi kommer att hända. Inte någon ihåg vad som hände med ERP och CRM?

Det strategiska värdet av E2.0 ligger i dess förmåga att göra värdekedjan att fungera bättre. Jag ser verkligen inte hur “spara 30% av e-postmeddelanden” kommer att göra det.

Tre slagkraftigt kommentarer från Sameer, Scot och Bob alla fokuserat kring realisera affärsnytta. En av utmaningarna kring Enterprise 2.0 “gräsrötterna adoption” är att informella användning är effektivt under radarn, och värre scenario som används i mitten nivå personal som regelbundet flyttas runt och omorganiseras. Till ledande chefer tekniken är ofta så förbruknings som kontorsmaterial, även om dessa pärmar innehåller faktiskt rent guld för konkurrensfördelar. Lägg till detta den vanliga mitten rankas avancemang själv PR beteende och det är lätt att se varför i vissa fall modern Web 2.0-teknik är bara ses som en gratis Facebook-konto med lite taktiskt värde av steerers av företag.

Tillbaka till Ciscos meddelande: kan du satsa de nya produkterna kommer att betraktas som en strategisk affärslösning från dag ett, precis som Sharepoint 2010 planeras i otaliga företag som jag skriver detta. Jag i Tyskland fulla text Enterprise 2.0 Summit i veckan och jag kommer att slå på trumman för dem av oss som ser affärsnyttan med hög nivå strategizing processer kring dessa verktyg och tekniker.

All samling verktyg i satsen har specifik användbarhet för den myriad av uppgifter som behövs för att framgångsrikt genomföra, från stora till små. Det vore synd om man i framtiden all fokus ligger på verktygsskåp snarare än hur man använder vad som finns i det på bästa sätt.

Toolkit bild från Sears

Cisco köper behållaren startup ContainerX

Tech arvet från de olympiska spelen i Rio

Cisco kommer att skära 5.500 jobb i senaste omstruktureringen

? Cisco Ax upp till 14.000 anställda: Rapportera