Google att blockera alla NPAPI plugins som standard i januari 2015

Google har skisserat ytterligare detaljer om sina planer på att helt ta bort insticksprogram som gör Netscape Plugin API (NPAPI) från Chrome ekosystemet i september 2015.

Som det nu står, alla NPAPI plugins hindras från att köras som standard, med undantag för fem plugins som vitlistade att köras: Silverlight, Unity, Google Earth, Google Talk, och Facebook Video. Denna situation kommer att förändras i januari nästa år, som Google kommer att ta bort vitlista och kräver användarinteraktion för att köra någon NPAPI plugin.

Under det senaste året har de godkända plugins sett minskningar i andelen gånger att de lanseras, sade företaget i ett blogginlägg, med Silverlight överlägset oftast lanserade plugin.

Det stora antalet Silverlight användare är troligen på grund av dess användning av Netflix, med streamingtjänsten säger i ett brev till investerare förra månaden att det var, halvvägs genom att byta bort från Silverlight, till förmån för HTML5.

Google sade att i april nästa år, kommer det att inaktivera NPAPI stöd som standard och avpublicera förlängningar kräver NPAPI från Chrome Web Store. För användare som fortfarande kräver NPAPI plugins, kommer en omställning flagga läggas till Chrome, och systemadministratörer kommer att kunna återaktivera NPAPI plugins med en näringslivspolitik.

I september, men Google planerar att ta bort override och ta NPAPI stöd.

“Installerade tillägg som kräver NPAPI plugins kommer inte längre att kunna ladda dessa plugins,” Justin Schuh, Googles programvara ingenjör och plugin pension planerare sagt.

Med varje steg i denna övergång, får vi närmare till en säkrare, mer mobilvänligt webb.

Cloud computing växer upp, en API på en gång

Google köper Apigee för $ 625.000.000

Raspberry Pi slår tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt

Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra års stasis

Star Trek: 50 år av positiv futurism och fet social kommentar, Microsofts Surface allt-i-ett dator sägs rubriken oktober hårdvara lansering, Händerna på med iPhone 7, ny Apple Watch och AirPods, Google köper Apigee för $ 625.000.000

Cloud, Cloud computing växer upp, en API åt gången, utvecklare, Google köper Apigee för $ 625.000.000, hårdvara, Raspberry Pi träffar tio miljoner försäljning, firar med “premium” bunt, säkerhet, Adobe reanimates NPAPI Flash för Linux efter fyra år stasis