Efterlyser undersöknings IT prissättning slutsatser som skall antas

Australian Computer Society (ACS), och konsumentgrupper ACCAN och VAL har uppmanat den federala regeringen att anta rekommendationerna från sin, undersöknings IT prissättning, för att förbättra tillgängligheten till IKT australiska företag, lärare och låginkomsttagare eller med funktionshinder.

Rörlighet, australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7, NBN, NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow, Innovation, Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang, Cloud, Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar

I ett uttalande på webbplatsen, ACS talesman Thomas Shanahan, sade anta rapportens rekommendationer skulle bidra till att öka produktiviteten i landets företag, IKT yrkesverksamma och forskningssektorerna.

“Australian IT personal bör inte hindras i sin tillgång till teknik bara beroende på var de bor” Shanahan, sade.

Vi har producerat några av de största IT-hjärnorna i historien, och vi är övertygade om att Australien kommer att fortsätta att utveckla, behålla och vårda stora digitala sinnen genom framtiden.

Shanahan sade att dessutom erkände i rapporten att digital kompetens var en nyckelfråga i utbildning och samhälle.

Oavsett kan göras för att förbättra digital utbildning och penetrationen bör omfattas av alla spelare i den digitala ekonomin “, sade han.” När tillgång till teknik förbättras, gynnar alla.

I sitt svar på rapporten, Australian Communications Consumer Action Network (ACCAN) sa att det uppmanade båda sidor av federal politik för att engagera sig i rapportens rekommendation att en hel-of-regeringens politik tillgängligt IT-upphandling fastställas.

På konsument stödgrupp uppfattning skulle politiken bidra till att driva ned de höga priserna som betalas av personer med funktionshinder för IT-produkter. Ökad tillgång till IT-produkter skulle också avsevärt öka sysselsättningsmöjligheterna för personer med funktionshinder.

“Som en av de största köparna av IKT, har regeringen köpkraft för att stimulera marknaden för att ge oss ett större utbud av tillgängliga produkter och tjänster”, ACCAN handikappolitik rådgivare, Wayne Hawkins, sade i ett uttalande.

Om en del av anbudsförfarandet, regeringar säger uttryckligen att de ville köpa IT som är tillgängliga för personer med funktionshinder, kommer företag försöker svårare att inkludera dessa funktioner när designa och utveckla nya produkter.

Förutom att välkomna rapportens slutsatser, tillade konsument stödgrupp val som sin egen analys av prissättning för programvara, spel och nedladdad musik visade australier betalas vanligtvis ca 50% mer för identiska varor jämfört med USA: s konsumenter.

“Vår forskning visar australier cop en rå affär på digitala priser, och dagens rapport ger en välbehövlig utlösare för regeringens åtgärder för att den så kallade Australien skatt”, avslutar “VAL chef för kampanjer och kommunikation, Matt Levey, sade i en påstående.

Framför allt gratulerar vi utskottet för att fatta avser bruket av “geo-blockering”, de virtuella väggarna införts av globala upphovsrättsinnehavare och tillverkare att artificiellt dela upp marknader och upprätthålla högre priser i regioner som Australien.

I en kommentar till geo-blockering, ACS Shanahan sade att rapporten gav en möjlighet för leverantörer att ompröva det sätt som de gjorde affärer.

“ACS har tidigare sagt att geo-blockering är i stor utsträckning kringgås, och som ett resultat företag behöver för att arbeta med certifierade, skickliga yrkesmän att utveckla system och affärsmodeller som bättre återspeglar verkligheten i en globaliserad IT marknaden”, säger han.

Utvecklingen av nya strategier och system av dessa företag kommer att ge en mer stabil plattform för fortsatt digital utveckling och fortsatt drift.

Den australiska Information Industry Association (AIIA) var inte tillgänglig för kommentar till rapporten.

Australiska flygbolag förbjuda Samsung Galaxy Note 7

NBN kommer att sätta Australien i en “ledande ställning”: Bill Morrow

Victoria syftar till fält av drömmar för lokal tech talang

? Xero lanserar partnerskap med Macquarie Bank för BPAY betalningar