-Konsumenter, SOPA och RIAA

Du kanske undrar hur jag kunde ansluta dessa punkter,-konsumenter, SOPA (Stop Online Piracy Act) och RIAA (Recording Industry Association of America), men det tog inte en hel del kreativitet för min del att göra så. Det finns en hel del industri kommentarer om SOPA och alla har sina starka åsikter om vad SOPA är och vad det innebär. Mycket att göra har gjorts om dess räckvidd och möjligheterna till korruption och missbruk av makt det skänker tillsynsmyndigheter. För mig låter det som RIAA har något att göra med detta lagförslag (HR 3261). Jag är allt för att skydda upphovsrätten, varumärken och immateriella rättigheter, men som RIAA, kommer de att gå för långt.

Säkerhetskopiera en stund, låt mig ge er lite yttrande om ämnet upphovsrätt, varumärken, immateriella rättigheter och min jävla plånbok. År sedan, tillbaka i High School, hade jag en gammal 1973 Javelin, automatisk, 304 V8, 4bbl förgasare och rubriker. Det var en av AMC finaste modeller. Den hade en in-dash OEM stereo 8 spelare. Även vinyl album fortfarande going strong, var 8-track-format på sin sista … ahem … spår, till förmån för den mer kompakt och mindre bullriga kassettband. Men jag var tvungen att köpa 8-track band eftersom det är vad jag hade och jag var tvungen att vilja det – även om bandet alltid skulle dela de bästa låtarna på ett annat spår.

Under loppet av två eller tre år, samlat jag femtio eller flera 8-track band från mina favoritband: Eagles, Black Sabbath, Led Zeppelin, Nasaret, Bilar, Fleetwood Mac, dörrar och många andra. Nej, men jag är från en liten stad i Texas, jag inte gillar countrymusik. Ljudet av det skickar mig fortfarande i ett anfall av raseri. Jag avvika. När 8-track band inte längre kallt och jag fick en annan bil (Toyota Corolla), jag var tvungen att byta min samling till kassetter och sälja min 8-spår för ett öre. Och när jag säger “switch”, menar jag att jag var tvungen att köpa dem alla igen. Japp. Samma album. Samma låtar. Annan form.

Samma sak hände med min vinylalbum samling av 300 + LP och en skock 45rpm poster. Jag var tvungen att byta ut dem på kassetten och sedan några år senare, CD. Jag har betalat för en handfull av nedladdade låtar från iTunes, Rhapsody och andra men jag inte känner sig tvingade att ersätta hela min 500 CD-samling med nedladdade ettor plus några nya som jag vill.

Säkerhet, Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer, säkerhet, Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund, säkerhet, Chrome att starta märkning HTTP-anslutningar som osäkra, säkerhet, The Hyperledger Project växer som gangbusters

Min poäng är att jag inte fick inbyte eller utbyte ett format för en annan men jag var helt väntat att punga ut pengar för att ersätta låtar på nyare format. Det andra alternativet var att göra utan tusentals dollar i musik som jag hade betalat för på allt detta media. RIAA tog folk till svars (och kan fortfarande göra det) över att ladda ner och dela låtar på peer-to-peer-nätverk. Jag delade aldrig några låtar eller hämtade något eftersom jag har dem fortfarande på CD. Jag kan alltid rippa låtarna jag vill ha från dem, om jag vill ha en digital version.

Och kommer jag inte må dåligt om det inte heller bör I. Jag har betalat flera gånger under årens lopp, för musik som jag gillar. I det avseendet tror jag inte känner att jag ska bryta mot något – upphovsrätt, varumärke eller intellektuell egendom. I själva verket tror jag RIAA är skyldig mig pengar. Jag ska hålla andan medan de betala.

I samma mening, har Sopa höga och beundransvärda mål: Att främja välstånd, kreativitet, entreprenörskap och innovation genom att bekämpa stöld av amerikanska egendom, och för andra ändamål.

Nackdelen är att det kommer att bli precis som RIAA – uttag enorma böter och rejäl straff för brott som det identifierar – oavsett giltighet.

SOPA kommer också att kosta en hel del pengar för att genomföra och böterna kommer inte att återställa dessa kostnader – någonsin. Det är en annan meningslös utvidgningen och egenmakt vår regering.

Lösningen för sådana brott är för upphovsrätt, varumärken och IP ägaren att konfrontera kränkare med en “upphöra och avstå” budskap. Efter en rimlig tid, om situationen inte åtgärdas på ett tillfredsställande sätt innehållsägaren, då ägaren kan ta kränkare till domstol. Problemet löst. Ingen inblandning från regeringen. Vi kan bara inte behöver mer statlig inblandning i våra liv eller i våra plånböcker.

Regeringen bör butt fan ut och låta människor hanterar dessa saker själva. Och jag hoppas att de goda människorna i min hemstat Texas rösta kongressledamoten Lamar Smith ut ur kontor för sin utarbetandet av denna enormt slöseri med skattebetalarnas medel. Han är en dåre och jag lider inte dem gärna.

Jag tycker inte om piratkopiering av något slag. Jag tycker inte om när folk stjäl. Det höjer kostnaden för produkter för alla. Det finns vissa länder som inte gör något för att stoppa piratkopiering och piratkopiering frodas på dessa platser. Om du vill veta var, gå till BSA forsknings sida och läsa några rapporter.

Nu, du frågar vad antingen SOPA eller RIAA har att göra med-konsumenter. Bra fråga. Betrakta scenariot med ett amerikanskt företag som gör affärer i andra länder eller har anställda i andra länder. Många av dem gör. Många av dessa företag gör affärer och har medarbetare i sådana länder där de mest piratkopiering sker. Får du anslutningen ännu?

Låt mig göra det självklart för dig.

Tagline av räkningen är: Att främja välstånd, kreativitet, entreprenörskap och innovation genom att bekämpa stöld av amerikanska egendom, och för andra ändamål.

Så vad händer när en utländsk filial till ett amerikanskt företag har brutit mot SOPA? Böterna enbart skulle ödelägga företaget. Piratkopiering i några av dessa populära billig arbetskraft platser är otyglad. Välstånd är inte en del av denna definition.

Vad SOPA kommer att göra är att kosta amerikanerna en massa pengar och kostar amerikanska företag en massa pengar allt i namn av amerikansk välstånd. Duktig. På den positiva sidan, kanske jobben kommer tillbaka till Amerika – så i det avseendet, kanske jag har inte beaktat alla av nedfallet från SOPA.

SOPA, liksom RIAA, är ädelt i teorin men inte i praktiken. Och precis som de RIAA nazisterna, SOPA makt kommer korrupta absolut.

Röstnings amerikaner: Här är en lista över personer som du och jag in i kontor som backar SOPA, just off av Bill själv

Smith i Texas (för sig själv och Mr. CONYERS, Mr Goodlatte, mr Berman, Mr GRIP av Arkansas, Mr Gallegly, Mr Deutch, Mr CHABOT, Herr Ross Florida, Mrs. Blackburn, fru . BONO MACK, Mr Terry, och Mr. SCHIFF) infördes följande räkningen, som överlämnades till utskottet för domstolsväsendet.

Vi har kraften av rösterna. Låt oss använda den för att visa denna lista över missnöjda att vi vill ha mindre regering, mindre dårskap och mindre dem.

Vad tycker du om de ekonomiska konsekvenserna av SOPA på amerikansk verksamhet – just det som SOPA är tänkt att hjälpa? Prata tillbaka och låt mig veta.

Vita huset utser först Federal Chief Information Security Officer

Pentagon kritiserats för cyber nödsituationer av regeringen vakthund

Krom att börja märkning HTTP-anslutningar som osäkra

Den Hyperledger Project växer som gangbusters